YANGıN KAPıSı IçIN 5-İKINCI TRICK

Yangın Kapısı Için 5-İkinci Trick

Yangın Kapısı Için 5-İkinci Trick

Blog Article

Binada bulunan kişilerin ısı ve dumandan etkilenmeden hariçya yahut yangın merdivenlerine ulaşmasını sağlayıcı Yangın Kapısı modelleri kendi içinde bir kanatlı, çift kanatlı ve panik barlı Yangın Bapları olarak sınıflandırılmaktadır.

 Fonksiyonel olduğu kadar göstermelik tasarımlara da malik olan yangın kapıları, camlı yangın kapıları, acil çıkış kapıları ve sac kapılar olarak şık tasarlanmış mekânların ve görselliğin ön planda tutulduğu bedii kaygı güdülen alanların konseptine ve renklerine isabetli olarak yapım edilme seçeneklerine de sahiptir.

Başka bir şart ise bapların baştan sona kilitsiz küreksiz duracağı durumlarda geçerlidir. Bu şarta nazaran eğer yangın bapsı olağan zamanlarda kapanmayacak ve bulutsuz şekilde kullanılacaksa bir sensör bulunmalıdır. 

Özellikleri olarak öne çıkan en önemli bekçi ise acıe dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir gereç ve kadeh pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği gibi ateşe dayanıklıdır.

Binalarda mukannen standartlarda yan alması gereken yangın bapları aynı zamanda imalat ve montajda uyulması müstelzim kuralları bağırsakermektedir. Bu standardın TS EN 1634-1 esaslığı şeşnda toplandığını ve bütün firmaların bu hissedar standarda uyması gerektiği görülmektedir.

Kapılar paletlerde sürükleme edilmektedir. Her palette 15 ekipman yangın kapısı yalnızca kanat kapı sevk edilebilir. Kasaların de monte olması sağlam taşımalık avantajları katkısızlamaktadır.

Dairesel Yangın Merdiveni; Ekseri tasarruf alanından kâr peyda etmek amacı ile yapılan, en şu denli 100 eş kapasiteli ve fasıla kattan çıkışı sağlayan yangın merdiveni tipidir. Katta nefer skorsına rabıtlı olarak merdiven vâsiliği ayarlanmalıdır.

Yangın bapları, yangına dayanıklı özelliklere sahip olarak tasarlanmıştır ve yangın esnasında yangının öteki bölgelere yayılmasını önleyerek, insanların emniyetli bir şekilde binayı terk etmelerini sağlamlar.

Her kapı aynı dayanıklılığa malik olmadığı üzere bu dayanıklılık süresi 20 ile 180 zaman arasında değişebiliyor. Ancak bu kapılar tamamen yanmaz olarak tasarlanmadı sadece bir süre dayanacak denli muhakkak. Skorta baplar katıcı malzemelerden yapılmıştır ve bir yangın ahir behemehâl yanacaktır.

Yangın kapıları, yangınla savaşım ekiplerinin karışma etmesine ve yangının arama şeşna alınmasına yardımcı olurken, aynı zamanda binadaki insanoğluın emin bir şekilde tahliye edilmesine imkân teşhisr.

Yangın bapsı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın sırasında dirilik ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 dakika süresince koca ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın baplarının çıkış cepheüne rast ürkü pas kolu bulunmasıdır.

Yangın merdiven kapısı her açıdan kolayca görülebilen ve ulaşılabilen mesafede olmalıdır. Bu nedenle yerini belli fail levhalar ve konuaretler kullanılır.

Kasa üzerindeki fitil yuvasına muvafık güçlü kaliteli ısıyla genleşatır yangın fitili kullanılmaktadır.

Yangın baplarının kullanıldığı konut ve iş yerlerinde 50 kişiden aşkın sima yaşıyor ise yangın kapısı gidiş hususüne düz açılacak şekilde ayarlamaktadır.

Report this page